Uppdaterad Corona-information

Nedanstående information är inte längre aktuell.

Med anledning av den nya pandemilagen och begränsningsförordningen som har börjat gälla 10 januari så har REV uppdaterat sin information om att hålla föreningsstämmor i Corona-tider.

REVs rekommendation gällande stämmor är i dagsläget att antingen skjuta upp dessa om de inte kan hållas utomhus, eller genomföra dem helt via fullmakter. Corona-informationen beskriver hur ni kan agera om ni inte kan genomföra er föreningsstämma i enlighet med era stadgar. Det finns också svar på de vanligaste frågorna.

Tillägg 30 juni 2021: Efter att ha tagit del av den senaste uppdateringen från Regeringen och Folkhälsomyndigheten är REVs slutsats att förutsättningarna för föreningsstämmor ändras från 1 juli så att max 50 personer kan delta vid föreningsstämma inomhus (istället för den tidigare gränsen 8 personer). I övrigt kvarstår REVs tidigare rekommendationer.

Tillägg 29 september 2021: Från och med 2021-09-29 finns i princip inga restriktioner kvar som påverkar genomförande av föreningsstämmor.

Tillägg 22 december 2021: Från och med 2021-12-24 finns nya restriktioner som påverkar genomförande av föreningsstämmor.

Se ny information